volg ons:

Veelgestelde vragen

Meest voorkomende vragen en antwoorden

s

+ - Wat zijn injectables?

Zowel fillers als Botuline toxine zijn injectables. De injectables worden met een korte, fijne naald in de probleemgebieden geïnjecteerd. 

+ - Wanneer worden injectables gebruikt?

Huidveroudering, fijne lijntjes, ingevallen wangen en rimpels worden met behulp van injectables zichtbaar minder.  Botuline toxine worden gebruikt om dynamische rimpels te behandelen, terwijl fillers de statische rimpels kunnen opvullen. Daarnaast kunnen fillers meer volume geven in de lippen, wangen en jukbeenderen. 

+ - Wat is Botuline toxine?

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium botulinium.  Dit eiwit heeft als eigenschap dat de zenuwen onder de huid geen signaal meer kunnen afgeven naar spieren, waardoor de spieren niet meer kunnen aanspannen en rimpels  nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. 

+ - Is behandeling met Botuline toxine veilig?

Botuline toxine wordt in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund geïnjecteerd waardoor het op een veilige manier kan worden gebruikt. 

+ - Wanneer is het effect van Botuline toxine zichtbaar?

Drie tot zeven dagen na de behandeling begint het te werken. Na 14 dagen is het effect maximaal. 

+ - Hoe lang werkt Botuline toxine?

Het effect is drie tot vier maanden zichtbaar. De benodigde hoeveelheid en duur van het effect verschilt per persoon.

+ - Waarvoor wordt Botuline toxine het meest voor gebruikt?

Het verminderen van de fronsrimpel en de voorhoofdsrimpels. Het verzachten van lachrimpels en kraaienpootjes. 

+ - Welke andere toepassingen voor Botuline toxine gebruiken jullie in de kliniek?

Tandenknarsen, overmatig zweten, gummy smile, putjes in de kin en versmallen van je kaaklijn. 

+ - Wat is het verschil tussen Botuline toxine en fillers?

Botuline toxine en fillers worden nog weleens met elkaar verward. Deze injectables zijn niet hetzelfde. Ook de toepassing ervan is heel anders. Botuline toxine ontspant de spieren waarbij je dynamische rimpels behandeld en fillers creëren volume waarbij je statische rimpels kunt behandelen.  

+ - Welke fillers gebruiken jullie in de kliniek?

Wij maken gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die van belang is voor de hydratatie en soepelheid van uw huid. Naarmate u ouder wordt, neemt het lichaamseigen hyaluronzuur af en wordt uw huid minder vol en veerkrachtig. Dit volumeverlies kan met een hyaluronzuur filler worden opgevuld. 

+ - Wordt voor ieder huidprobleem dezelfde filler gebruikt?

Nee. De verschillende behandelgebieden worden met uiteenlopende filler varianten behandeld. Een filler kan ontwikkeld zijn voor een liftend effect zoals de jukbeenderen terwijl voor de rokerslijntjes of de lippen een andere consistentie van de filler gewenst is. Tijdens een consult zullen we uw wensen en verwachtingen ten aanzien van een injectable behandeling. De behandelaar na beoordeling het gebruik van een bepaalde filler adviseren. Gekozen wordt voor de filler die het beste past bij de probleemzone. 

+ - Welke resultaten kan ik van een filler behandeling verwachten?

U zult direct resultaat zien. In de eerste dagen na de behandeling zal het effect toenemen en het maximale effect is na twee tot vier weken zichtbaar.

De duur van de filler is afhankelijk van het type filler en het gebied dat behandeld wordt. 

s

+ - Wat is Profhilo®?

Profhilo® is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. De werking van Profhilo® is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) gestimuleerd wordt. De huid wordt weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen.

“Een belangrijk voordeel is dat je met Profhilo® de huid kunt verjongen zonder volume te geven aan je gezicht. De huid wordt daadwerkelijk herstelt, huidverslapping wordt aangepakt en dit met een 100% natuurlijke bewerking van hyaluronzuur.”

+ - Welke indicaties kun je met Profhilo® behandelen?

De behandeling is geschikt voor de behandeling van huidverslapping van het gezicht, de hals, het decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Het resultaat is heel natuurlijk, de huid wordt steviger en krijgt een mooie glans.

+ - Wat is er nieuw aan Profhilo®?

Het product heeft in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen voor de meest innovatieve behandeling omdat het een geheel nieuwe bewerking van hyaluronzuur betreft met hele specifieke voordelen. Het hyaluronzuur is heel natuurlijk, daardoor is er minder kans op bijwerkingen en krijg je een natuurlijk resultaat.

+ - Hoe gaat de behandeling?

Bij deze behandeling wordt er met de BAP-techniek gewerkt, dat zijn injecties in 10 anatomisch uitgekiende gebieden die zorgen voor een optimaal resultaat. Profhilo® verspreidt zich heel goed dus er zijn maar een aantal injecties nog om een geheel gezicht (of hals, decolleté of andere indicatie) optimaal te behandelen. De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is door het natuurlijke materiaal klein.

+ - Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor iedereen vanaf ongeveer 30 jaar die huidverslapping tegen wil gaan. Ook voor mannen en vrouwen die een natuurlijk huidverjongend effect willen en de stap naar een "echte" filler (nog) niet zien zitten.  Ook kan de behandeling goed gecombineerd worden met een filler of botox behandeling of als aanvulling op een andere behandeling.

+ - Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpose van een maand afhankelijk van de mate van huidveroudering. Omdat de huid door deze behandeling zelf aan het werk gezet wordt, zie je niet meteen resultaat. Vaak zie je wel al dat de huid beter gehydrateerd is. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling is het positieve effect steeds duidelijker, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft.

+ - HOE LANG HOUDT HET EFFECT VAN DE BEHANDELING AAN?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoelang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

+ - ZIJN ER BIJWERKINGEN TE VERWACHTEN?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo® zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen. Profhilo® is sinds 2015 op de markt en wordt sindsdien wereldwijd veel gebruikt, waarbij tot op heden nog geen bijwerkingen anders dan bovengenoemde, zijn gerapporteerd. Dit is toe te schrijven aan het feit dat het een zeer pure vorm van hyaluronzuur betreft.